Ďalšie výstuhy


Ronar, termolín, novolin,.... to sú ďalšie výstuhy, ktoré možno použiť v textilnej tvorbe. Dala som sem pár obrázkov pre názornosť. Na každom je  názov, takže to nemusím rozopisovať. Okrem názvu je tu aj gramáž. To prvé číslo je samotná tkanina a to druhé číslo je nános, ktorý sa zažehlením  pripevní k látke.
 Možno to niekomu aspoň trochu pomôže sa vo výstuhách zorientovať.
Na jednom obrázku je aj ronolín, o ktorom píšem už v predchádzajúcom príspevku. Je to stále tá istá výstuha, ale iný obrázok.
( Pzn.  Vždy si musím dávať pozor na s a z. V slovenčine je výstuha a v češtine výztuha).













Výztuha

Ti co šijí, dobře vědí, že výztuha je výplň, která se při šití používá na zpevnění anebo na zateplení textilních výrobků. Na fotografii je výztuha Ronolin o hmotnosti 100g na m2 a to netkaná vlizelínová textílie chemicky zpevněná. Používá se jako výplň do textilních ubrusů, tašek, prostírání,...Všude tam, kde potřebujeme spevnit materiál a chceme, aby si zachoval svůj pěkný vzhled.




Vyrábějí se ronolíny  různé gramáže. Na předcházejících fotografiích je ronolin 100gramový, na následujících obrázcích 80gramový a 60gramový. Čím menší gramáž, tím je ronolín jemnější a slabší.